Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Τα εμπορικά κέντρα «κατακλύζουν» τη Λάρισα

Σε πόλο συγκέντρωσης μεγάλων λιανεμπορικών αλυσίδων εξελίσσεται το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, που αποτελεί μία επένδυση 76,3 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται από την πορτογαλική Sonae Sierra σε συνεργασία με τον επενδυτικό οργανισμό Rockspring.
Ειδικότερα κάτω από τη «στέγη» του θα συναντηθούν η Aldi, η Media Markt, η Η & Μ και 117 ακόμη καταστήματα, στα οποία περιλαμβάνονται 22 εστίασης-καφέ, πολυκινηματογράφος multiplex κ.ά. Η συνολική μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια φτάνει τα 22.000 τ..μ., ενώ η συνολική επιφάνεια του εμπορικού κέντρου θα ανέλθει στα 42.000 τ.μ. με 1.600 θέσεις πάρκινγκ. Η έναρξη λειτουργίας του τοποθετείται χρονικά εντός των επόμενων μηνών, ενώ εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων, προσελκύοντας καταναλωτές και από έτερες πόλεις της Θεσσαλίας.
Το εμπορικό των αγροτών Την ίδια στιγμή και πάλι στη Λάρισα πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν τα κλειδιά στους δικαιούχους-εκμισθωτές των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Center, που κατασκευάζει και θα διαχειρίζεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τιρνάβου - Αγιάς.
Το κέντρο αυτό αποτελεί επένδυση της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, ανεγείρεται σε οικόπεδο 4.430 τ.μ. με 240 θέσεις στάθμευσης και μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 5.668 τ.μ.
Στο Gaea Lifestyle Center σχεδιάζεται να λειτουργήσουν πάνω από 55 καταστήματα και θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας.
Ένα τρίτο εμπορικό κέντρο συνολικής επιφάνειας 57.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λάρισας σε ακίνητο 285 στρεμμάτων (δύο όμορα ακίνητα), όπου θα δημιουργηθεί υπερκατάστημα προϊόντων οικίας ΙΚΕΑ 19.000 τ.μ.
Καταστήματα Ακόμη θα λειτουργήσει σούπερ μάρκετ 5.000 τ.μ., ενώ από 3.000 τ.μ. θα καταλάβουν 3 - 4 αλυσίδες πώλησης μουσικών ειδών - βιβλίων, καθώς και 3 - 4 καταστήματα ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών ειδών.
Επιπλέον 2.500 τ.μ. θα φιλοξενήσουν υπερκαταστήματα αλυσίδων ένδυσης και 3.500 τ.μ. αλυσίδα κινηματογράφων. Στην υπόλοιπη καλυμμένη επιφάνεια θα δημιουργηθούν χώροι για διασκέδαση και εστίαση, αλλά και μικρότερα εμπορικά σημεία πώλησης. Τέλος, στο έτερο όμορο ακίνητο και σε 7.600 τ.μ. θα λειτουργήσει υπερκατάστημα οικοδομικών υλικών - διακόσμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: